Gå till innehåll

Om mig…

Jag föddes 1955 på Lidingö i Stockholm

Vi bodde på Lejonvägen 5, som då låg vid Rådhuset, i en liten etta (huset är rivet sedan många år tillbaka). Mina föräldrar var väldigt unga, mamma 17 år och pappa 18 år.

Fosterbarn i Äppelbo...

Täppan i Äppelbo

Eftersom mina föräldrar ansågs vara för unga när jag föddes, kopplades barnavårdsnämnden in och jag placerades i ett fosterhem i Äppelbo. Familjen hade då inga egna barn och fick mig i tron och förhoppningen om att få behålla mig för att bli deras barn.

Tyvärr blev det inte så att jag fick stanna kvar eftersom min mamma och pappa ville försöka bilda familj tillsammans och de fick då min lillebror.

Åter på Lidingö

Mamma och pappa gifte sig 1957 och fick min lillebror i mars 1957 men skilde sig kort därefter, och mamma träffade den man som kom att bli min och min brors styvfar. Jag var för liten för att komma ihåg min riktiga pappa, så för mig blev min styvpappa min pappa. Jag var 15 år då jag fick reda på att jag hade en annan pappa...

Rågsved nästa...

Min mamma och styvpappa gifte sig 1961 då de väntade sitt första gemensamma barn. Därefter flyttade vi till förorten Rågsved i Stockholm och bodde på Stövargatan 13, vi bodde i en 3-rumslägenhet och det fanns badrum och varmvatten - Riktigt lyxigt! 1961 föddes en halvbror till mig och min bror, och 1964 föddes en halvsyster till oss. 1965 blev vi med hund, en Collie vid namn Day Star.

Krokvägen 14 i Enskede

Flyttlasset går till Enskede

Familjen flyttade 1965 till Gamla Enskede på Krokvägen 14 som var en halvvilla som vi hyrde av Stockholms stad. I detta hus hade vi varken varmvatten eller badrum men vi hade en liten tomt och vi hade toalett i källaren. Mamma tyckte det var lyxigt att ha en källare där det fanns snickarbänk. Vi fick ombyggt 1971 med toalett i entréplanet och varmvatten.

Träffade mannen i mitt liv...

Göran bodde på Vegagatan 4 i Sundbyberg i Stockholm, när vi träffades hösten 1973. Han bodde då i en liten lägenhet bestående av 1 rum, kök och matplats (som blev sovrum). Jag flyttade till honom under våren 1974. När vi väntade vårt första barn flyttade vi till, 3 rum och kök, i Hallunda ett nybyggt område i en förort söder om Stockholm.

och vi fick barn, köpte radhus och Volvo

I mars 1975 föddes vår älskade dotter. Göran arbetade då som musiker, vilket gjorde att han tyvärr inte kunde vara med när vår dotter föddes. Tre år senare, i mars 1978, föddes vår son och då var Göran med. Ytterligare sju år senare, också i mars, föddes vårt tredje barn/vår andra son. Radhuset köpte vi 1980 och sju år senare blev det en Volvo kombi...

Hittade familjen i Äppelbo igen...

På min 25-årsdag fick jag "Lillans bok", där mamma, pappa och andra skrivit när jag började gå osv. I denna bok stod det att jag varit fosterbarn i Äppelbo. Jag återförenades med familjen i Äppelbo, sommaren 1987, och det var helt underbart! Vi har fortfarande kontakt och de har en STOR plats i mitt hjärta.

Köpte stuga på landet

Sommaren 1996 gick jag golfkurs på Gripsholms golfklubb och hittade av en händelse denna lilla sommarstuga.

Vi köpte sedan denna lilla sommarstuga, på Kalkudden i Mariefred, den 15:e oktober 1996. Vi bor numer permanent här och har fått bygglov för att bygga ut samt bygga garage.

Under 2014 beräknas huset vara klart så att vi får plats med våra pyssel samt att hela vår familj och att våra vänner också kan få plats.

Vårt utbyggda hus sommaren 2018!

Huset är inte färdigt men bygglovet är godkänt så nu kan vi hålla på med det sista i vår takt.
Vi börjar bli klara i vardagsrummet och har sedan hela källaren kvar.
Sommaren 2018 fick vi klart hela altanen och började med att sätta staket runt.

I vinter kommer vi fortsätta med källaren för att nästa sommar hålla på ute och förhoppninsvis plantera blommor, buskar samt några fruktträd.

Familjen

Göran och jag träffades första gången den 23 oktober 1973 på en dansrestaurang i Stockholm som hette Balders Hage. Göran är musiker och spelade då i en orkester som hette Paul Dennis. Jag flyttade till honom i Sundbyberg under våren 1974. 

När vi blev gravida så blev Görans lilla lya för liten och vi flyttade till ett nybyggt område i Hallunda. 1975 föddes vårt första barn, en flicka. Göran och jag gifte oss 1977 i Söderhamn. Vår dotter sa till alla våra familjer och vänner: "Mamma och jag ska gifta oss med pappa", är inte det alla flickors dröm?

Vi flyttade inom samma gård till en större lägenhet och 1978 föddes vår son. Vi började känna att det kanske vore bättre för barnen att bo i hus så i december 1980 köpte vi ett radhus i Alby - med sjöutsikt över Albysjön.

En släktings flicka föddes 1982 (vår bonusdotter) och hon kom att bli som ett av våra barn. Vi tog hand om henne ganska mycket och vi hade funderingar på att eventuellt försöka få adoptera henne. Tyvärr blev det inte så men det känns fortfarande som att hon är ett av våra barn.

1985 föddes vår nästa son och vi bodde fortfarande i Alby. Jag hade utbildat mig till Barnskötare och arbetade som sådan ända fram till 1994 då jag började jobba med data... 

Tre av våra barn har gift sig och vår bonusdotter har funnit sin kärlek men inte gift sig än! Vår bonusdotter fick en son 2003 och en dotter 2014 samt en son 2017, vår äldste son fick en son 2009, vår dotter fick en son 2011 och en dotter 2013 så nu har familjen blivit större. 

Göran och jag gifte om oss 2005 efter att ha varit skilda i tre år. Vi fann kärleken igen och det är underbart!

ArabicChinese (Simplified)DanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPortugueseSpanishSwedish