Besökare:


Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online:

Om mig...

Jag föddes 1955 på Lidingö i Stockholm

Vi bodde på Lejonvägen 5, som då låg vid Rådhuset, i en liten etta (huset är rivet sedan många år tillbaka). Mina föräldrar var väldigt unga, mamma 17 år och pappa 18 år.

Fosterbarn i Äppelbo...

Täppan i Äppelbo

Eftersom mina föräldrar ansågs vara för unga när jag föddes, kopplades barnavårdsnämnden in och jag placerades i ett fosterhem i Äppelbo. Familjen hade då inga egna barn och fick mig i tron och förhoppningen om att få behålla mig för att bli deras barn.

Tyvärr blev det inte så att jag fick stanna kvar eftersom min mamma och pappa ville försöka bilda familj tillsammans och de fick då min lillebror.

Åter på Lidingö

Mamma och pappa gifte sig 1957 och fick min lillebror i mars 1957 men skilde sig kort därefter, och mamma träffade den man som kom att bli min och min brors styvfar. Jag var för liten för att komma ihåg min riktiga pappa, så för mig blev min styvpappa min pappa. Jag var 15 år då jag fick reda på att jag hade en annan pappa...

Rågsved nästa...

Min mamma och styvpappa gifte sig 1961 då de väntade sitt första gemensamma barn. Därefter flyttade vi till förorten Rågsved i Stockholm och bodde på Stövargatan 13, vi bodde i en 3-rumslägenhet och det fanns badrum och varmvatten - Riktigt lyxigt! 1961 föddes en halvbror till mig och min bror, och 1964 föddes en halvsyster till oss. 1965 blev vi med hund, en Collie vid namn Day Star.

Krokvägen 14 i Enskede

Flyttlasset går till Enskede

Familjen flyttade 1965 till Gamla Enskede på Krokvägen 14 som var en halvvilla som vi hyrde av Stockholms stad. I detta hus hade vi varken varmvatten eller badrum men vi hade en liten tomt och vi hade toalett i källaren. Mamma tyckte det var lyxigt att ha en källare där det fanns snickarbänk. Vi fick ombyggt 1971 med toalett i entréplanet och varmvatten.

Träffade mannen i mitt liv...

Göran bodde på Vegagatan 4 i Sundbyberg i Stockholm, när vi träffades hösten 1973. Han bodde då i en liten lägenhet bestående av 1 rum, kök och matplats (som blev sovrum). Jag flyttade till honom under våren 1974. När vi väntade vårt första barn flyttade vi till, 3 rum och kök, i Hallunda ett nybyggt område i en förort söder om Stockholm.

och vi fick barn, köpte radhus och Volvo

I mars 1975 föddes vår älskade dotter. Göran arbetade då som musiker, vilket gjorde att han tyvärr inte kunde vara med när vår dotter föddes. Tre år senare, i mars 1978, föddes vår son och då var Göran med. Ytterligare sju år senare, också i mars, föddes vårt tredje barn/vår andra son. Radhuset köpte vi 1980 och sju år senare blev det en Volvo kombi...

Hittade familjen i Äppelbo igen...

På min 25-årsdag fick jag "Lillans bok", där mamma, pappa och andra skrivit när jag började gå osv. I denna bok stod det att jag varit fosterbarn i Äppelbo. Jag återförenades med familjen i Äppelbo, sommaren 1987, och det var helt underbart! Vi har fortfarande kontakt och de har en STOR plats i mitt hjärta.

Köpte stuga på landetKalkudden, Mariefred

Sommaren 1996 gick jag golfkurs på Gripsholms golfklubb och hittade av en händelse denna lilla sommarstuga.

Vi köpte sedan denna lilla sommarstuga, på Kalkudden i Mariefred, den 15:e oktober 1996. Vi bor numer permanent här och har fått bygglov för att bygga ut samt bygga garage.

Under 2014 beräknas huset vara klart så att vi får plats med våra pyssel samt att hela vår familj och att våra vänner också kan få plats.

Vårt utbyggda hus sommaren 2018!

Huset är inte färdigt men bygglovet är godkänt så nu kan vi hålla på med det sista i vår takt.
Vi börjar bli klara i vardagsrummet och har sedan hela källaren kvar.
Sommaren 2018 fick vi klart hela altanen och började med att sätta staket runt.

I vinter kommer vi fortsätta med källaren för att nästa sommar hålla på ute och förhoppninsvis plantera blommor, buskar samt några fruktträd.